Biografia

Biografia

Va començar cantant amb el grup de pop Om i després ho va fer al capdavant de Cafè París. Anys més tard, amb la Orquestra La Padrina, va recórrer escenaris fent ballar al personal al ritme de clàssics del rock, del blues i del soul. Ha fet música per a obres de teatre i també hi ha col·laborat com a músic i actor, treballant amb Toni Albà, Oriol Grau, Miquel Àngel Fernández…. També ha fet de bateria i de percussionista per a grups de jazz com Grey Quintet o de música tradicional com La Banda del Pantanu.

L’any 2002 va engega el seu projecte personal publicant el seu primer disc ‘Aromes’. Després va dedicar-se al teatre i set anys més tard va reprendre la seva carrera musical que ha continuat fins els nostres dies amb quatre discos més, ’Zoòtrop’ (2009), ‘Entrepans i mandarines’ (2012), ’1440 biorritmes i una taula on hi pot seure tothom’ (2014) i el darrer ‘Reus, La Mussara, Cassiopea’ (2015) enregistrat en directe al Teatre Bartrina de Reus i que compta amb les col·laboracions, entre d’altres, de Meritxell Gené, Joan Reig, Cesk Freixas i Gina Llauradó.

Ara, trenta anys després de pujar per primera vegada a un escenari i quinze anys després de la publicació del seu primer disc en solitari Kasba Music pren la responsabilitat de publicar el seu nou treball.

“Planetes càlids” reuneix onze noves cançons en la seva versió física que es converteixen en dotze a l’edició digital, doncs s’hi afegeix una nova versió d’un dels seus clàssics: “Lluny”. Aquests nous temes ens parlen musicalment de la senzillesa i la calidesa, ens obsequien amb ambients suaus, amb matisos enriquidors, amb musicalitats exquisides… És un disc on la cançó té valor com a tal, en singular, com a petita però sincera obra creativa.

El disc compta amb les col·laboracions de Pedro Henriques que toca la guitarra portuguesa a “Copes de vi”. O com la veu de Montse Llussà, locutora de Versió RAC 1, que escoltem a “Trobarem”. O com la de Guillem Anguera, mestre amb l’acordió diatònic, que acompanya amb l’instrument la veu del Fito a “Habitació 21”. Col·laboracions, pinzellades artístiques, que enriqueixen una obra de per se prou rica, des de les il·lustracions de la portada i que acompanyen les lletres al llibret, obra de Maria Josep Ginovart, fins el treball, musicalment selecte, de Ramon Ubasart (guitarres i veu), David Melgar (teclats i veus), Albert Domingo (baix), Jordi Salvadó (bateria i percussions) i Xavier Pié (saxo).

L’Enric Granollers és el tècnic que ha acabat de donar forma a les cançons i a les interpretacions dels seus companys de viatge. Amb bon gust, sense cap mena de dubte.