El cantautor reusenc ofereix avui un concert gratuït, dins de Strenes

El cantautor reusenc Fito Luri fa trenta anys que és al món de la música i ha publicat mitja dotzena de discos en els últims quinze anys, però fora de les comarques de Tarragona, on sí que s’ha prodigat força en directe, ha estat fins ara un dels secrets més ben guardats de la cançó d’autor catalana. La publicació de Planetes càlids per part de Kasba Music està obrint finalment la música de Fito Luri arreu del país i aquesta tarda oferirà un concert gratuït a Els Jardins de la Mercè de Girona, dins del festival Strenes (18 h). “Escolto de tot: jazz, folk, bluesreggaesoul…, i crec que això es nota en els meus discos”, diu Fito Luri, que avui actuarà acompanyat per una guitarra i un saxo: un dels instruments que destaquen més en aquests Planetes càlids, que va presentar el 14 de març amb la seva banda al Jamboree de Barcelona. La seva música recorda, de vegades, la del basc Jabier Muguruza, el qual també ha dit meravelles d’aquest músic de 46 anys que, passi el que passi a partir d’ara, continuarà fent discos: “Per a mi és una necessitat vital, gairebé terapèutica.”